Was jij er bij? Was je er bij, tijdens de eerste Arpissima in België?

 

Laat iedereen weten wat jij van Arpissima vond.

Deel hieronder jouw ervaring. Wat heb je meegemaakt? Wat heb je geleerd of ontdekt? Met welk gevoel ben je gekomen en met welk gevoel ben je gegaan? En wil je andere harpliefhebbers ook aanbevelen naar de volgende editie van Arpissima te komen?

 

We kregen al vele super enthousiaste reacties, maar we willen graag weten wat jij ervan vond. Het betekent echt heel veel voor ons om jouw verhaal te mogen horen. 

Commentaren: 13
 • #13

  Caroline Kerstens (vrijdag, 04 mei 2018 22:37)

  Ik heb er heel erg van genoten! De variatie in workshops was erg leuk, vooral de workshops over de loopstation, Delta en meditatie vond ik geweldig. Enige verbeterpuntje is de catering: misschien broodjes of soep op vrijdagavond?

 • #12

  Brigitte Minsen (vrijdag, 04 mei 2018 20:24)

  We zijn er enkel op de zaterdagnamiddag geraakt door andere afspraken in de agenda. Maar die vonden we al heel boeiend: eerst een kamerconcert, daarna de meditatie (tip voor volgende keer: matjes voorzien - de stoelen waren toch niet zo comfortabel voor een meditatie) en tot slot het luisterverhaal. We kwamen mentaal verrijkt en met een vrolijk gevoel terug buiten! Super gedaan!

 • #11

  Lode Van Herck (vrijdag, 04 mei 2018 19:13)

  Zeer fijn, de hele dag geamuseerd
  Ook de locatie was gedeldig, niet te ver rijden

 • #10

  Yasmine Stappers (vrijdag, 04 mei 2018 18:41)

  Een heel leuke zaterdag vol diverse workshops! Het avondconcert was zeker de moeite waard. Het was ook tof om verschillende leerlingen te horen spelen bij het leerlingenconcert. Hopelijk gaat het de volgende keer weer door in Limburg.

 • #9

  Astrid, Nelly & Dirk Dignef-Hechtermans (woensdag, 02 mei 2018 22:17)

  Wat een prestatie om Gwyneth Wentink bij ons te krijgen. Haar masterclass en het prachtige optreden zullen ons lang bijblijven. Niet te begrijpen dat zo'n schitterend concert plaatsvond in een klaslokaal van het tweedekansonderwijs. Goed dat het pas in 2030 is dat Hasselt de culturele hoofdstad van Europa wil worden. Aan de andere kant was het wel reuze om in deze gezellige sfeer de beperkte ruimte te mogen delen met zo'n groot artieste en de échte harp-fans. Niets dan lof en dank aan de geëngageerde harp-juffen, het enthousiaste Arpeggio-music, de Salvi-ondersteuning en de vele vrijwilligers. Jullie hebben dat schitterend gedaan en mogen dat gerust blijven herhalen...wij zijn er graag opnieuw bij.
  Dankjewel !!!

 • #8

  Kris Deckers (woensdag, 02 mei 2018 20:52)

  Ik vond het een heel fijn samenzijn. De workshop van Sonja mbt. het loopstation vond ik leerrijk en amusant. Ze bracht het op een ludieke manier. Ook het optreden wat daarop volgde was erg mooi! Proficiat daarvoor aan allen :-) Ook vond ik het een voordeel dat het weekend zo dicht bij huis georganiseerd werd. Ik zou graag zien dat het volgend jaar opnieuw door kan gaan in Limburg.

 • #7

  Frank Van Heyghen (woensdag, 02 mei 2018 18:52)

  Samengevat: een fantastisch geslaagd evenement!
  Eerst voelde het een beetje chaotisch aan, want onze inschrijvingen waren verloren gegaan en de agenda is steeds een bewegend doelwit gebleven. Maar feestarchitecten Dieter en Ruben zijn er bovenop blijven zitten om er het maximale uit halen en dat is ook gelukt. Alleen jammer dat de super interessante Master Class overlapte met de Delta Workshop. We vonden vooral de onderhoudsbriefing van Dieter een hoogtepunt dat naar meer smaakte. Een ander hoogtepunt was uiteraard het slotconcert van Gwyneth Wentink, al had de bevallige Iris wat stemproblemen en stond Canto Ostinato op fast forward. Zeker ook een applaus voor de haast familiale sfeer die het Arpissima team aan de dag legt: vriendelijk, behulpzaam, samen doen en geen kapsones. Staande ovatie voor Sonja en Hannah (en familie) voor al het werk voor en achter de schermen. Een memorabel weekend. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij: een dikke proficiat!!

 • #6

  Wim Oosterman (woensdag, 02 mei 2018 12:55)

  Wij hebben een tof weekend gehad.
  Alle workshops waren leuk, medewerksters heel erg leuk.
  Concerten fantastisch!!!

  Volgend jaar weer of waar of wanneer dan ook!

 • #5

  Amar van Laar (woensdag, 02 mei 2018 12:13)

  Het was super georganiseerd en als je meehelpt krijg je er extra veel van mee. Ik heb alle harpisten uitgebreid kunnen spreken. Het programma was gevarieerd en naar mijn mening waren de onderlinge onderdelen ook goed. Het slotconcert was fenomenaal, maar de rest was ook de moeite waard. Ook leuk om alle verschillende harpen naast elkaar te zien.

  Ik zou geïnteresseerden zeker aanbevelen om Arpissima ook bij te wonen en met telkens nieuwe locaties zal er steeds weer iets nieuws te zien zijn. Verder is het een groot pluspunt dat het festival zowel geschikt is voor harpisten als voor mensen die helemaal geen harp spelen.

 • #4

  Annelies Maes (woensdag, 02 mei 2018 11:10)

  Proficiat aan de organisatoren en lesgevers ! Zeer mooi en geslaagd initiatief ! We hebben ervan genoten ! Volgend jaar proberen we er zeker weer bij te zijn ! Jammer dat ik niet doorhad dat de nagelworkshop ook goed was voor pianisten , dan was mijn andere dochter zeker ook meegekomen �.

 • #3

  Nathalie Jost (dinsdag, 01 mei 2018 22:41)

  I had a lot of fun building my very own harp cart! :) The concerts were amazing and it was nice to meet other fellow harpists. A big thank you to the organizers of Arpissima!

 • #2

  Joke Van Bree (dinsdag, 01 mei 2018 22:33)

  Oh ja! We vonden het ook heeeeeeel fijn dat we uiteindelijk toch hebben kunnen mediteren EN genieten van het luisterverhaal dat jullie btw echt zouden moeten opnemen!

 • #1

  Joke Van Bree (dinsdag, 01 mei 2018 22:31)

  Ik kwam het hele "weekend" met mijn zoontje van 9. Hij begon in sept met harplessen bij juf. Sonja. Zondagmorgen zei hij "gaan we vandaag weer mama? Het weekend is nog niet voorbij. Zondag is ook nog weekend he? " We hebben ontzettend genoten van de de fantastisch mooie en gevarieerde concerten, het uitproberen van de harpen, het kennismaken met de electrische harpen, de contacten met andere harpisten... Het enige jammere is dat we de nagelworkshop gemist hebben � Een dikke proficiat aan alle organisatoren! �