Wie we zijn

Arpissima is een initiatief van Salvi Harps en wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met Arpeggio Music.
We zijn enorm verheugd dat we voor deze editie een hechte samenwerking met het Koninklijk Conservatorium van Gent konden realiseren, die voor ons grote harpevenement campus Grote Sikkel ter beschikking stelt. Daarnaast staan ook dit jaar verscheidene harpisten in de spotlights. In de eerste plaats denken we daarbij uiteraard aan Arielle Valibouse, docente aan het Conservatorium... maar zij is lang niet alleen! Ons team wordt versterkt door alle Gentse harpdocenten: Lakshmi Matthieu, Anouk Sturtewagen, Laure De Jongh en onze hoogsteigen Yanate Quintens! 

 

Salvi Harps

 

Harpisten wereldwijd dromen van een instrument dat voldoet aan al hun wensen. Salvi komt die dromen tegemoet met een ongeëvenaarde klankkwaliteit, exclusieve productietechnologieën en een team van gepassioneerde ambachtslui. Salvi heeft een ruim aanbod klepharpen, studie-pedaalharpen en prachtige concertharpen.

Ze bieden instrumenten aan voor muzikanten op elk niveau: van beginners tot studenten, van leraars tot solisten op podia wereldwijd. Of voor liefhebbers met een queeste naar tijdloze schoonheid. 


Arpeggio Music

 

 

Arpeggio Music is dé muziekwinkel in Gent, en de harpwinkel van België waar kwaliteit en vakmanschap hand in hand gaan met gezelligheid en persoonlijke service. Ruben Claus en Dieter Dewilde zijn allebei werkzaam in het eigen atelier waar ze met grote zorg herstellingen en onderhoudswerken uitvoeren.  Ze komen tegemoet aan de grote vraag voor huurinstrumenten (gitaar, (alt)viool, cello en harp) en lenen kwaliteitsvolle instrumenten uit aan muziekleerlingen over heel Vlaanderen.

Arpeggio Music is al jaren de exclusieve en fiere verdeler van de mooie Salvi harpen voor België.
 

KASK & Koninklijk Conservatorium Gent

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arielle Valibouse

 

De Franse harpiste Arielle Valibouse ging na haar eerste prijs aan het Conservatorium  van Grenoble naar Parijs, waar ze de eerste Prijs Harp en Kamermuziek behaalde aan het Conservatoire National Supérieur de Musique. Ze behaalde een master in Muziek met grootste onderscheiding.

 

Arielle is de eerste solo harpiste in het orkest van Opera Vlaanderen in Antwerpen en Gent sinds 1980. Ze is geïnteresseerd in verschillende muziekstijlen en dat uit zich onder meer in optredens in diverse kamermuziekgroepen. Ze treedt bovendien regelmatig op als soliste in Frankrijk, België, Nederland, Duitsland, … en realiseerde verschillende opnamen voor Radio France en de VRT. Ze verleende haar medewerking aan verscheidene CD-opnamen met ‘I Fiamminghi’. Arielle speelde ook in een kortfilm van Lieven DeBrauwer over het leven van  Guido Gezelle.

 

Als docent geeft Arielle regelmatig masterclasses aan de Sibelius Academy (Helsinki) en enkele voormalige studenten van haar bekleden nu een vaste plaats in de beste orkesten van de wereld. Met haar uitgebreide ervaring als harpiste wil Arielle Valibouse de klankkwaliteit van de bekende 'Franse harpschool' aan de jonge generatie doorgeven. Ze legt daarbij de klemtoon op een interessant repertorium van zowel solo- als kamer- en orkestmuziek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hannah Van den Borne

 

Hannah startte met harplessen bij Lieve Robbroeckx en van 1999 tot 2005 studeerde ze harp in de Jong Talentklas van het Conservatorium te Maastricht bij Masumi Nagasawa, bij wie ze in 2008 haar derde jaar Bachelor heeft afgerond. In 2010 behaalde ze haar masterdiploma aan het conservatorium te Gent bij Arielle Valibouse.

Hannah behaalde verschillende prijzen tijdens nationale en internationale concoursen, waaronder een 1e prijs tijdens het nationaal concours SJMN te Rotterdam (2005) en een 1e prijs op het ‘Prinses Christina Concours’ te Den Haag (2005). Dit laatste gaf haar de mogelijkheid om op te treden in Carnegie Hall, New York.

Hannah is lerares harp aan het stedelijk conservatorium te Hasselt en de muziekacademie te Tongeren.