Wie we zijn

Arpissima is een initiatief van Salvi Harps en wordt jaarlijks georganiseerd in samenwerking met Arpeggio Music. Het tweedaagse harpfeest gaat telkens door op een andere plek met steeds andere harpisten in de spotlights. 27 en 28 april kan u in Hasselt kennismaken met Sonja Tavormina, en Hannah van den Borne. Twee getalenteerde harpistes en gedreven harpleerkrachten. Samen met hun vlijtige leerlingen geven zij het beste van zichzelf tijdens de eerste Arpissima op Belgische bodem!

Salvi Harps

 

Harpisten wereldwijd dromen van een instrument dat voldoet aan al hun wensen. Salvi komt die dromen tegemoet met een ongeëvenaarde klankkwaliteit, exclusieve productietechnologieën en een team van gepassioneerde ambachtslui. Salvi heeft een ruim aanbod klepharpen, studie-pedaalharpen en prachtige concertharpen.

Ze bieden instrumenten aan voor muzikanten op elk niveau: van beginners tot studenten, van leraars tot solisten op podia wereldwijd. Of voor liefhebbers met een queeste naar tijdloze schoonheid. 


Arpeggio Music

 

 

Arpeggio Music is dé muziekwinkel in Gent, en de harpwinkel van België waar kwaliteit en vakmanschap hand in hand gaan met gezelligheid en persoonlijke service. Ruben Claus en Dieter Dewilde zijn allebei werkzaam in het eigen atelier waar ze met grote zorg herstellingen en onderhoudswerken uitvoeren.  Ze komen tegemoet aan de grote vraag voor huurinstrumenten (gitaar, (alt)viool, cello en harp) en lenen kwaliteitsvolle instrumenten uit aan muziekleerlingen over heel Vlaanderen.

Arpeggio Music is al jaren de exclusieve en fiere verdeler van de mooie Salvi harpen voor België.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sonja Tavormina

 

Sonja kreeg haar eerste harplessen van Saskia Veen en studeerde in 2007 af in de Jong Talentklas bij Josephine van Son.

In 2007 volgde ze als enige Belgische harpiste een unieke jazz-cursus met de beroemde Amerikaanse jazz-harpist Park Stickney en de oud-harpiste van het Nederlands Metropole Orkest Rosetty de Ruiter.

Aansluitend studeerde ze aan het conservatorium van Rotterdam bij Saskia Kingma en vervolmaakt zich in de klas van Anneleen Lenaerts in het conservatorium van Maastricht.

Sonja treedt op als soliste, met zangeres, violiste, celliste of in diverse kamermuziekbezettingen tot volledige orkesten.

Ze heeft bandervaring opgedaan in pop, rock en jazz en werd in 2012 geselecteerd om met de Genk Young Lions op het C-mine jazz festival te spelen na intensieve coaching van Ewout Pierreux.

Als leerkracht harp kan je Sonja vinden in de Academie van Dilsen-Stokkem, As en Lanaken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hannah Van den Borne

 

Hannah startte met harplessen bij Lieve Robbroeckx en van 1999 tot 2005 studeerde ze harp in de Jong Talentklas van het Conservatorium te Maastricht bij Masumi Nagasawa, bij wie ze in 2008 haar derde jaar Bachelor heeft afgerond. In 2010 behaalde ze haar masterdiploma aan het conservatorium te Gent bij Arielle Valibouse.

Hannah behaalde verschillende prijzen tijdens nationale en internationale concoursen, waaronder een 1e prijs tijdens het nationaal concours SJMN te Rotterdam (2005) en een 1e prijs op het ‘Prinses Christina Concours’ te Den Haag (2005). Dit laatste gaf haar de mogelijkheid om op te treden in Carnegie Hall, New York.

Hannah is lerares harp aan het stedelijk conservatorium te Hasselt en de muziekacademie te Tongeren.